Schema tehnica pentru recuperarea caldurii gazelor arse la cazanele industriale
Recuperatoarele de caldura suplimentare amplasate pe traseul GA preincalzesc apa de alimentare / adaos sau contribuie la incalzirea spatiala a intreprinderii, la procese de uscare sau
livreaza caldura unui proces tehnologic din fabrica.
Recuperatoarele dezvoltate de
TURBOEXPERT SRL
Bucuresti au ca element component definitoriu o solutie constructiva proprie numita "Pseudo Tuburi Termice" si sunt tehnic si ca pret foarte convenabile acestor utilizari, dar simpla lor intercalare in circuitul GA nu rezolva complet problema recuperarii, fara o solutie energetica integratoare, adecvata particularitatilor functionarii cazanelor industriale.
Avantajele schemei si ale ruperatorului cu pseudo tuburi termice sunt:
a) Recuperarea unei cantitati de caldura care se traduce intr-o crestere a debitului
de abur disponibil sau o reducere a cosumului de combustibil cu pana la 8%.
b) Adaptarea la conditiile reale de functionare ale cazanului, caracterizate printr-o variatie continua si ampla a arametrilor sai.

SC TURBOEXPERT SRL este o firma cu profil de Cercetare-Dezvoltare in domeniul instalatiilor si a echipamentelor termoenergetice realizand, pe cateva directii de specializare, proiectarea de echipamente, proiectarea si livrarea de instalatii termomecanice, consultanta si asistenta tehnica in domeniu.  
Firma a fost infiintata de ingineri cu o veche experienta in domeniu Dan Andreescu, actionarul principal fiind anterior Sef de Laborator de Cercetare Masini Termice Rotative in Institutul de Cercetare si Proiectare Echipamente Termoenergetice (actualmente ICPET –Turbo) din Bucuresti.

Modificarile structurale din economia romaneasca de dupa 1990 au redus cosiderabil lucrarile  din  termoenergetica "mare" adica construirea de Centrale termoelectrice si de termoficare ca si a echipamentelor aferente si a   impulsionat "energetica industriala", pe care s-a profilat si SC TURBOEXPERT SRL.

 In acest segment o pondere importanta o au  lucrarile de   Recuperarea a Resurselor Energetice Secundare (RES), ca o modalitate rapida de a face reduceri ale consumului de combustibil si de reducere a poluarii.
Recuperarea RES este  concentrata,ca si expertiza  SC TURBOEXPERT SRL, pe doua directii :
-recuperarea RES sub forma de caldura reziduala.
-recuperarea potentialului aburului sub presiune prin utilizarea lui la producerea de energie electrica sau antrenarea de pompe/ventilatoare.

 Lucrarile realizate de SC TURBOEXPERT SRL pot contine tot lantul de activitati care sa conduca la punerea in stare operativa  a unei lucrari incepand de la :
  1. Expertizare-Studiu de solutie/fezabilitate.cu generarea solutiei optime economic.
  2. Realizare proiect de executie
  3. Executie echipamente si procurare componente de catalog.
  4. Montaj,PIF si Test de Performanta
  5. Asistenta tehnica in perioada de garantie si de postgarantie. 
 
©  2009-2012 ITCall
Toate drepturile rezervate